Det er vigtigt, at teknikken fungerer

De fleste vil nok kunne nikke genkende til, hvor stort besvær man kan have, hvis teknikken driller. Og det er næsten ligegyldigt, hvilken teknik det så end drejer sig om.

Vi omgiver os i den med en efterhånden ret så voldsom mængde teknik, som vi bliver mere og mere afhængige af, for hver dag der går.

Om det så er teknikken i vores bil, der volder problemer, om det er vores varmepumpe, om det er firmaets server, om det er vores mobiltelefon eller om det er vores smarte nye plæneklipper, er sådan set ligegyldigt, vi er afhængige af at det fungerer – i større eller mindre grad selvfølgelig. For der er såmænd nok nogle af de ting vi omgiver os med, som vi nok kunne undvære – i hvert fald i et stykke tid, hvis det skulle blive nødvendigt.  Men alt i alt, så bliver teknikken stadig vigtigere for os, for hver dag der går.

Det er vigtigt med kompetente teknikere

Meget af den teknik vi omgiver os med er efterhånden blevet så kompliceret at have med at gøre, at der skal fagfolk til at tage sig af det, hvis der opstår problemer.

Vores biler er eksempelvis efterhånden blevet rene rullende tekniske vidundere, som styres af computere, som man slet ikke kan gøre noget ved, med mindre man har det helt rette udstyr – udstyr, som de færreste har stående eller har adgang til. Og det samme gør sig gældende med mange andre af produkterne i vores dagligdag. De bliver styret af computere, som det kræver specialværktøj og specialviden at kunne håndtere.

Så der er næppe nogen tvivl om, at kompetente teknikere, som er veluddannede og ved, hvad de har med at gøre bliver vigtigere og vigtigere for vores samfund som helhed.

Det kan ikke altid betale sig at reparere

Man må også se i øjnene, at meget af det teknik vi omgiver os med i dag, er blevet så billigt, at det bedre kan betale sig at udskifte, hvis det volder problemer, end det kan betale sig at få en tekniker til at kigge på det.

Men der er selv følgelig også tilfælde, hvor en reparation er den bedste løsning. Er det f.eks. jordvarmeanlægget, som ikke helt opfører sig som det skal, kan det nok godt betale sig at få repareret. Et sådan anlæg løber nemlig typisk op i omkring 100.000 kr. eller mere. Men er det derimod den 15 år gamle græsslåmaskine er det nok mere tvivlsom, hvor meget man skal ofre på sagen.

Også computere, mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr er over de senere år ofte blevet så billigt, at man i hvert fald skal se sig godt for, inden man blindt i gang sætter en større reparation af udstyret.

Men uanset hvad, så er det vigtigt, at teknikken virker, for det er i mange tilfælde den, som er (med-)ansvarlig for, at vores dagligdag fungerer.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *