Seniorer er kommet godt med på internetbølgen

Der er nok mange, der har en fordom om, at den ældre del af befolkningen ikke rigtig har styr på alt det med moderne elektronik og internettet.

Det ville måske som udgangspunkt også give mening, da de ikke er opvokset med disse muligheder, ligesom de yngre generationer er. Men faktisk er det slet ikke altid, at denne fordom holder stik – der er nemlig rigtig mange seniorer, som har rigtig godt styr på, hvordan man bruger internettet – endda uden at få hjælp fra børn eller børnebørn.

Der er rigtig mange ting på nettet, som også seniorer med fordel kan gøre brug af – eksempelvis online dating, som man primært associerer med yngre generationer. Men der er altså et skifte på vej, fordi seniorerne netop er begyndt at få bedre styr på alt det med internettet. Så det bliver spændende at se, hvad der fortsat kommer til at ske med den udvikling.

Nye tider

Hvis den yngre generation, særligt dem som er omkring 30 og nedad, skal fortælle om deres forhold til internettet og teknologi, er det helt sikkert en meget anderledes historie, end en person på 70 år vil fortælle.

Den unge generation er opvokset med denne teknologi på en måde, som er meget naturlig. Det er ikke skørt for de unge, at man pludselig kan alt muligt med teknologien, og at de nye computere og mobiler kan alverdens skøre ting.

For seniorerne er det derimod en meget anden historie. De er vokset på en betydelig anderledes måde, hvor man måtte mødes og underholde sig selv på andre måder. Derfor er der muligvis ikke det store behov for eller forventninger til denne teknologi, som derfor også gør, at man ser mange seniorer, som ikke har så godt styr på det. Nu har der dog været mange år, hvor moderne teknologi og adgang til internet ses overalt, og det betyder altså også, at de ældre efterhånden er godt med.

Seniorer bruger nu også online dating

En af de smarte ting på nettet, som seniorerne især har fået øjnene op for, er selvfølgelig online dating. Lige netop denne måde at bruge nettet på, er måske ikke noget, som man umiddelbart vil forbinde med ældre mennesker, fordi der igen er en fordom om, at det primært er yngre personer, der bruger den type services.

Men faktisk giver dating næsten allermest mening for seniorerne. De unge mennesker har mulighed for hele tiden at møde nye mennesker, fordi der sker så mange forskellige ting i deres liv på det tidspunkt. De fleste seniorer ser nok de samme mennesker hele tiden, og har egentlig nok i dem – derfor er det også svært at finde nye bekendtskaber. Her er online dating den store redning, for her kan seniorer faktisk møde nye mennesker, uden at man behøver at te sig ligesom unge mennesker i byen.

Det er ikke kun unge mennesker, som har brug for online fællesskaber

I forbindelse med seniorernes mere afskærmede mulighed for at møde nye mennesker, er det selvfølgelig ikke kun i forhold til dating, det gør sig gældende. Det kan lige så godt være andre sociale behov – eksempelvis venskaber.

Når man kommer op i alderen, er det nemlig ofte sådan, at man ikke har behov for, at der skal ske det store, fordi man har venner og familie allerede. Men hvis man pludselig bliver ensom, så har man derfor heller ikke de samme muligheder for at møde folk, fordi man hverken arbejder eller går i skole. Og her er det altså en kæmpe fordel at være god til at bruge internettet, fordi man på mange måde kan få nye bekendtskaber eller opsøge gamle venner og kolleger.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *